Spelers ’53

ACTEURS/ACTRICES GEZOCHTVOOR ‘NIEUW OPENLUCHTSPEKTAKEL ‘53’

Beste toneelspeler,
De voorbereidingen voor het nieuwe theaterspektakel ‘53’ zijn in volle gang. In september 2023 zal dit spektakel op de Waterschans worden gehouden. Voor de rolverdeling in deze nieuwe productie zoeken we acteurs/actrices met voldoende acteerervaring.

Waar gaat het nieuwe theaterspektakel ‘53’ over?
In ’53, het nieuwe openlucht-theater-spektakel van Stichting De Vierschaar wordt de persoonlijke strijd van verschillende karakters en hun uiteenlopende verhalen onverwachts met elkaar verbonden door een ongekende natuurramp. De noodlottige overstroming van 1953 die meer dan 1800 mensen het leven kostte, verscheurde niet alleen families, maar bracht ook op een onverwachtse manier mensen samen.

‘53 is een hartverscheurende geschiedenis over onverwachte heldenmoed, doodsangst, hoop, liefde, verlies, verdriet en verbijstering. Wat zich tegelijkertijd afspeelt in ‘de stad’ Bergen op Zoom, maar ook in ‘het dorp’, net als ‘de polder’, die zo symbool staat voor de zwaarst getroffen delen van het rampgebied.
Als een raamvertelling neemt een overlevende, Oma Rie en een historicus ons mee terug naar de belangrijkste persoonlijke momenten voor en tijdens de ramp, naar de mensen die toen essentieel waren in haar redding, met ieder weer hun eigen verhaal. Naar het noodlot dat haast niemand zag aankomen, de hoop en wanhoop op een dak omringd door een ijskoude watermassa en het beklemmende besef dat hierna het leven voor geen van hen hetzelfde zou zijn.

Repetitieperiode:
De repetitieperiode zal van maart 2023 t/m september 2023 op de maandagavonden en enkele woensdagavonden in juni/juli plaatsvinden (m.u.v. de zomervakantie).

Voorstellingsperiode:
Het repetitieweekend en de voorstellingen zullen in september 2023 plaatsvinden.

Uitnodiging tot deelname aan de rolworkshop:
Vind je het leuk om mee te spelen aan het nieuwe openluchtspektakel ’53?
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het script en worden de verschillende rollen duidelijk voor deze productie. Wij zoeken acteurs en actrices met voldoende acteerervaring in diverse leeftijden van 10 t/m 80 jaar. De figuratie-invulling wordt op een later moment ingevuld.

Het Artistiek team wilt graag een algemene rolworkshop houden op zaterdag 5 november en zondag 6 november 2022 om iedereen een kans te geven om zich te laten zien om een rol te bemachtigen in ‘53’.

Hoe geef je je op? Vul dit aanmeldformulier VOOR 14 oktober in en stuur daarnaast een duidelijke foto van jezelf naar: aanmelden@vierschaar.nl
Mocht je nog vragen hebben, laat het gerust weten op bovenstaand e-mailadres.